09 Noiembrie, 2016
Hidroizolarea diverselor spatii

Hidroizolarea bailor sau spatiilor umede


1. Se curata suportul de urme de mortar sau alte materiale neaderente, mucegaite sau degradate, apoi se umezeste usor prin stropire cu apa.

2. Se aplica cu bidineaua un prim strat de mortar hidroizolant DURAZIV PM 45 (fara latex), preparat in consistenta fluida.

3. Se protejeaza muchiile prin incastrarea unei benzi de plasa de fibra de sticla sau de cauciuc intr-un strat de mortar hidroizolant DURAZIV PM 45.

4. Se aplica ultimul strat de mortar hidroizolant prin pensulare, perpendicular pe primul strat aplicat, asigurand un strat de minim 3 mm.

5. Se continua cu operatia de placare ceramica, folosind adezivii DURAZIV AM 13 / AM 14 PISCINE / AM 15 / AM 17 / AM 19 cu Kauciuc®.

6. Se continua cu operatia de placare ceramica, folosind adezivii DURAZIV AM 13 / AM 14 PISCINE / AM 15 / AM 17 / AM 19 cu Kauciuc®.

7. Rosturile dintre placarile ceramice se chituiesc cu chitul siliconic DURAZIV GM 59.



Hidroizolarea subsolurilor si pivnitelor


1. Se curata suportul de urme de mortar sau alte materiale neaderente, mucegaite sau degradate, apoi se umezeste usor.

2. Se aplica cu bidineaua un prim strat de mortar hidroizolant DURAZIV PM 45 (obligatoriu fara latex), preparat in consistenta fluida.

3. Dupa uscarea primului strat (cca. 4-6 ore) se aplica cu bidineaua un al doilea strat de mortar hidroizolant DURAZIV PM 45 urmarind ca sensul de aplicare sa fie perpendicular peste primul strat.

4. Se aplica al treilea strat, intr-o consistenta mai vascoasa, prin intindere cu gletiera. Dupa uscare, se poate gletui cu DURAZIV FP 27 cu Kauciuc® si vopsi cu DURAZIV Vopsea superlavabila pentru exterior cu Kauciuc®.

 

 
 


Hidroizolarea teraselor si balcoanelor / piscinelor / soclurilor de cladiri


1. Se curata suportul de materiale neaderente, apoi se aspira urmele de praf si se umezeste usor prin stropire cu apa.

2. Se aplica cu bidineaua un prim strat de mortar hidroizolant DURAZIV PM 45 (fara latex), preparat în consistenta fluida.

3. Se prepara o pasta hidroizolanta prin amestecarea unui sac de mortar hidroizolant DURAZIV PM 45 cu continutul unui bidon de latex flexibil DURAZIV DF 45 cu Kauciuc®.

4. Muchiile incintei ce urmeaza a fi hidroizolate, rosturile de dilatare, rosturile antiseismice se protejeaza prin aplicarea unui cordon de pasta hidroizolanta preparata la pct. 3 si incastrarea unei benzi de plasa de fibra de sticla sau de cauciuc.

5. Se aplica cu bidineaua un al doilea strat de pasta hidroizolanta DURAZIV PM 45 + DURAZIV DF 45 cu Kauciuc®, urmarind ca sensul de aplicare sa fie perpendicular peste primul strat.

6. Dupa uscarea stratului al doilea, se va prepara o pasta cu latex, similar pct. 3. Aceasta pasta se aplica cu mistria cu zimti (piepten) de 6 mm, iar in stratul rezultat se incastreaza plasa de fibra de sticla, urmata de nivelare.

7. La terase si piscine se continua cu operatia de placare ceramica, folosind adezivi flexibili pentru exterior. (DURAZIV AM 14 Piscine cu Kauciuc®, DURAZIV AM 15 / AM 17 / AM 19 cu Kauciuc®).

8. Rosturile dintre placile ceramice se chituiesc cu chitul siliconic DURAZIV GM 59.