08 Aprilie, 2020
Culoarea anului 2020 Classic Blue – tendinte in amenajare interioara



Institutul pentru culori Pantone a stabilit culoarea anului 2020: este vorba despre Classic Blue, o culoare a cărei eleganță derivă din simplitate. 

Dacă în 2019 culoarea anului a fost Living Coral, pentru anul 2020, predicțiile au indicat că va fi un moment de schimbare rapidă, iar inspirația pentru design interior 2020 va fi marină. Alegerea oceanului pentru a defini culorile acestui an se referă la o fluiditate de culori, la profunzime și complexitate.



Datorită acestei diversități de culori, amestecarea și potrivirea acestora vor fi esențiale, sugerând faptul că straturile de culori inspirate de ocean vor crea textura și interesul. Până la urmă, oceanul nu are numai o culoare, cea de albastru, ci și nuanțe de verde și tonuri calme. Această paletă de culori liniștitoare se referă la regăsirea calmului, la mai multă relaxare și la schimbarea modului de a alege culorile, ”It’s not just about how colors look in a space, but how they make you feel.”

Pantone descrie Classic Blue ca fiind o culoare ce induce "o prezență liniștitoare care insuflă calm, încredere și conexiune."

Nuanța de Classic Blue se spune, de asemenea, că este asociată cu o mai bună comunicare, introspecție și claritate. Alte avantaje ale nuanței includ ajutorarea concentrării și contribuirea la re-centrarea gândurilor, în special în contextul dezvoltării accelerate a tehnologiei.


În consecință, albastrul clasic este culoarea anului 2020, pe care o vom vedea în tot ce înseamnă decorațiuni interioare, design vestimentar, dar nu numai. Este o culoare plină, elegantă, sobră și versatilă, foarte ușor de asortat și de combinat. Putem spune, în sfârșit, că anul acesta culoarea Pantone poate fi inclusă cu ușurință în proiectele de design interior.


Albastrul clasic este universal și se încadrează frumos în orice încăpere. Este plăcut să îți poți reîmpropăta interiorul din când în când, iar adăugând culorile anului 2020 va fi o modalitate ușoară de a face acest lucru. Poți adăugă atingeri de albastru fie pictând un perete, fie achiziționând o nouă canapea sau pur și simplu adăugând o nouă vază. 


De la albastru închis și nuanțe neon, la tonuri de verde, culorile anului 2020 vor fi dominate de nuanțele marine, culori intense și complexe. Nu vor lipsi culorile pământului, nuanțe neutre sau chiar maro, dar nici nuanțele îndrăznețe pe care le întâlnim în fauna mării și care pot fi folosite ca accente – pete de culoare în design interior 2020.


Pe lângă albastru, trendurile anului 2020 aduc în prim plan pasteluri, culori puternice, îndrăznețe, diferite tonuri de bej și crem, combinații alb-negru, nuanțe saturate de gri și verde. Alte tonuri care ne duc cu gândul la mare includ negrul intens, verdele oxigenat, mai rece, sau albul inspirat de nisip. În esență, nu putem vorbi despre o singură culoare a anului 2020; de fapt, în centrul atenției este o paleta inspirată de natură, atât de variată încât libertatea ta de alegere nu va fi limitată.


Luând în considerare dinamica paletei de culori a cerului la răsărit, nuanțele în vogă ale anului 2020 vor exprima cu siguranță ideea de profunzime. Este știut faptul că nuanțele de albastru luminează atmosfera din care fac parte și oferă emoții deosebite, mai ales in dormitor.



Așa cum declara chiar Institutul Pantone, ”fiecare paletă de culori pare să trăiască într-o mare proprie, neapărat legată de lumea din jurul ei.” Acest lucru reflectă foarte mult modul în care oamenii percep în general apa: teamă, emoție, energie, provocare, relaxare.

Oriunde alegeți să o utilizați, în dormitor, baie sau living, culoarea anului va aduce cu siguranță un aer fresh încăperii.


Sursa:

www.jysk.ro

www.ajusto.ro

www.vivre.ro

poze internet