30 Mai, 2017
Trenduri si culori in anul 2017 in design interior

Producatorul de talie internationala Akzo Nobel, prezent la noi in tara cu renumitele branduri pe care si firma noastra le comercializeaza: Dulux (vopsea lavabila), Sadolin (lacuri si baituri pentru lemn) si Hammerite (vopsea pentru metal), lanseaza an de an ColourFutures, trendurile in materie de culori pentru casa.

In 2017, cu ajutorul unei echipe internationale de trendsetteri, designeri si arhitecti, au reusit sa surprinda in patru tendinte diferite modurile in care oamenii reactioneaza emotional la contextul socio-economic, dar si care sunt cele mai prezente stiluri de amenajare interioara si preferintele arhitecturale ale oamenilor de pe diferite continente. Tema generala sub care au fost conturate trendurile este inspirata de ideea „Lucrurile pentru care merita sa ne bucuram de viata”. Este o tema nascuta in urma concluziei faptului ca la nivel global societea umana cauta acele lucruri reale si esentiale care ii ofera o baza solida, care ii da sentimentul de stabilitate, de apartenenta la umanitate, dar totodata oamenii vor lucruri clare, simple si autentice. Aceste manifestari si predispozitii au fost traduse de catre Dulux in patru trenduri (in total 45 de nuante) si o culoare emblematica a anului 2017: Denim Drift.Despre ce vorbeste Denim Drift (cod 87BG 27/077), culoarea anului 2017 de la Dulux? 

Ea exprima nevoia de tihna, o nuanta pe care sa o putem recunoaste si intelege indiferent de originea noastra nationala si culturala. Este o nuanta pe care o regasim in natura, pe bolta cerului, dar si in apa. De asemenea, este o nuanta care poate fi asortata usor si se preteaza atat pentru locuinte amenajate in stil clasic, cat si contemporan. Numele nuantei este inspirat de ceea ce o mare parte din oameni recunosc in jurul lor: denimul, un material textil, cel al blugilor, al jachetelor, o culoare lejera, care vorbeste despre libertate de exprimare si lipsa de formalism. Pe langa culoarea vedeta mai exista alte nuante care se pot combina reusit intre ele.
New Romanticism este un alt trend de la Dulux care aduce in prim plan tonurile de verde ale naturii alaturi de nuante de mov, violet. Este o paleta cromatica ce vorbeste despre o constiinta globala vizavi de planeta, de conectare chiar spirituala la natura, dar si nevoia de a trai o viata mai sanatoasa, cu mancare adecvata a carei provenienta vrem sa o cunoastem, si obiceiuri sanatoase care sa ne faca sa traim armonios, mai indelung si fara a afecta mediul inconjurator. Este o paleta cromatica care induce o stare de calm asemenea naturii, care ne destinde doar privind-o. Poate fi adusa la interiorul casei prin combinatii de nuante de verde pe suprafata peretilor si accente mici de albastru turcoaz, violet.
Shared Individualism de la Dulux este un trend care vorbeste despre nevoia de apartenenta la grupuri sau comunitati de oameni care impartasesc aceleasi valori, asta in conditiile in care tehnologiile de comunicare si interactionarea online presupune un soi de izolare. Ca atare, oamenii cauta noi familii din care sa faca parte si sa contribuie si ei prin ceea ce pot la un demers comun. Aceste lucruri sunt transpuse intr-o paleta de culori vibrante, nuante indraznete, care vorbesc despre optimism si actiune, despre lucruri facute impreuna cu altii, sau dedicate altora care sa ne ofere un sens al existentei. Este o paleta cromatica mai degraba destinata spatiilor publice, de la hoteluri la birouri, de la ansambluri rezidentiale la huburi si restaurante.
The Working Home este un trend de la Dulux care reflecta faptul ca muncim din ce in ce mai mult, iar separarile nu mai sunt clare cand vine vorba despre spatiul destinat serviciului si cel al locuirii. Sunt conturate noi predilectii de a amenaja acasa un loc pentru a munci, dar si amenajarea birourilor mai familiar, adica similar unei case. Cum granitele dintre acasa si munca par a fi din ce in ce mai diluate, oamenii simt nevoia de a alege culori care sa-i ajute sa se poata concentra, sa fie eficienti, dar si culori care sa-i inspire, sa-i motiveze. Paleta de nuante corespondenta acestui trend este una ce deriva din culorile primare: tonuri saturate de albastru cu tente de gri, de galben mustar, de rosu potolit. Sunt nuante care pot fi combinate intre ele frumos pentru a crea contraste de efect, de cald si rece, de calm si actiune, practic contraste ce vin sa creeze o punte intre dinamismul muncii si tihna pe care ne-o poate oferi casa noastra.
Considered Luxury este un trend tot de la Dulux, care vorbeste despre experienta trairilor in fata consumerismului si a achizitiei cantitative de obiecte. Se preconizeaza ca oamenii vor sa cumpere mai putine produse, dar sa fie de calitate, sa aiba parte de o experienta senzoriala cu produsele lor si nu acumulare de produse. Mai bine mai putine, dar deosebite, decat mai multe si degeaba. Acest trend este creionat prin pasteluri luminoase, tonuri foarte deschise de griuri putin colorate care imprima o stare de reflectie, prospetime si serenitate.

Sursa articol: www.adelaparvu.com - Culorile anului 2017 in design interior

Sursa poze:  internet