14 Martie, 2019
Spiced Honey - Culoarea anului 2019 de la Dulux

In fiecare an, specialistii in culori Dulux din cadrul Centrului Global de Estetica, se intalnesc cu experti si arhitecti de design international, pentru a discuta noile tendinte globale in materie de culori.


Apoi lucreaza la transformarea acestor propuneri intr-o singura culoare-cheie care va influenta designul interior la nivel mondial. In jurul acesteia, dezvoltam alte patru palete frumoase, cu stil si spirit, pe gustul tuturor.

Spiced Honey este culoarea pe care Dulux a ales-o pentru anul 2019. Aceasta nuanta calda de chihlimbar a fost aleasa pentru ca reflecta o stare de pozitivism si optimism - dorinta de „a lasa lumina sa patrunda inauntru”.


Acum este momentul sa gandim, sa visam, sa iubim si sa actionam in consecinta, spune Akzo Nobel. Si pentru asta avem nevoie de spatii luminoase, linistitoare, avem nevoie de multa lumina. Iar culoarea Spiced Honey (miere condimentata) este aleasa astfel pentru a oferi lumina. Este culoarea mierii, a chihlimbarului, cu multe tonuri, in functie de preferintele fiecaruia. Este ca si cum toate culorile ar fi privite printr-o fereastra de chihlimbar

Spiced Honey este incredibil de versatila si poate fi asociata cu alte culori pentru a crea diverse ipostaze, in functie de atmosfera pe care vi-o doriti in casa dumneavoastra - de la linistitor si calm, la confortabil sau vibrant. De exemplu, poate aduce un aer relaxant si sofisticat in acelasi timp unei bucatarii contemporane.


Cu tonul sau auriu si elegant, Spiced Honey poate aduce un sentiment de caldura in orice camera. Culoarea anului 2019 Dulux este extrem de adaptabila si poate fi combinata perfect cu o gama larga de alte nuante, de la pamantiu-neutru la culori deschise de impact - pentru a crea o atmosfera care sa se potriveasca stilului tau.


Spiced Honey poate fi combinata de asemenea cu pasteluri moi, pentru a crea un spatiu linistit, cu nuante de rosu plin pigmentat ori nuante de turcoaz pentru o atmosfera relaxanta, sau cu culori vii pentru a crea un mediu mai energizant. Am folosit tonurile sale de aur cu nuante de gri mut si roz pentru o atmosfera linistita, dar sic.  


Sursa: 

https://www.dulux.ie/en/articles/colour-futures-2019

https://www.revistadinlemn.ro/2018/10/29/marii-producatori-de-vopsele-propun-culoarea-anului-2019/