18 Octombrie, 2016
Panorama coloristica

Inspiratia pentru culori poate veni de oriunde, dar nu este indiferent modul in care combinam culorile preferate. Cu ajutorului sistemului de nuantare Dulux, poti alege insa dintr-o multitudine de nuante.

image 1

Paleta coloristica este un bun sfetnic pentru a stabili care culoare se potriveste cu alta culoare. Cu ajutorul acesteia poti observa armonia sau dezacordul culorilor, iar aceasta ajuta la alegerea combinatiilor coloristice.

 

Contrast

Daca doresti sa obtii un efect dramatic, foloseste nuantele contrastante ale culorii principale.

 

Nuantare 

Daca doresti o camera echilibrata, linistita, foloseste diferite nuante ale aceleiasi culori.

 

Armonizare

Daca doresti un efect vioi, dar fara dominanta, foloseste nuante apropiate unele de altele.

image 2

Persoanele romantice de pilda, isi pot alege in locuinta visiniul, coralul sau nuante de crem ale rozului. Sunt culori indraznete care confera insa locuintei efectul mult asteptat. 

Persoanele boeme ori rafinate se pot inspira din culorile anotimpurilor: primavara cu nuante de verde, albastru si roz pastel, vara cu nuante de portocaliu, albasatru si verde strident, toamna cu multe nuante de portocaliu, galben auriu, brun roscat ori nuante pamantii, iarna cu auriul, rosul si verdele inchis al pomului de iarna.

image 3

Persoanelor mondene si active le recomandam sa urmareasca si sa se inspire din culorile si tendintele cromatice propuse de Dulux in fiecare an, iar acelora dintre voi care prefera siguranta, puritatea si prospetimea, le recomandam culoarea alba, cea fara de varsta.