12 Februarie, 2018
Heart Wood – Culoarea anului 2018 de la DuluxTraim vremuri tot mai impredictibile. Nu stim ce noutati ne va aduce ziua de maine. Avem acces  nelimitat la informatii si o multitudine de oportunitati. Totodata, mai multe asteptari si mai multe nevoi. In goana de zi cu zi, vine un moment cand trebuie sa ne luam si o binemeritata pauza. Atunci facem un pas in spate, lasam grijile si problemele deoparte si ne retragem in caminul nostru. Acesta poate fi locul acela linistit, in care ne regandim prioritatile si ne reincarcam bateriile; acel loc sacru la care cu totii visam...  o casa primitoare.


In vremuri dominate de impredictibilitate, consumatorii trebuie sa se simta increzatori in deciziile pe care le iau vizavi de caminul lor. Paleta ColourFutures 2018 a fost creata plecand de la aceasta premisa. Astfel,  s-a alcatuit o paleta foarte placuta, cu nuante mai putin stridente si agresive, chiar si atunci cand sunt intense.  Culoarea anului 2018, Heart Wood (inima lemnului), se regaseste in toate cele 4 palete de culori si simbolizeaza caldura lemnului natural – o caldura la care oamenii ar trebui sa se reintoarca in aceste vremuri instabile. Este o culoare care imbina nuantele naturale de lemn, adica brun, rosu, dar si violet si roz, cu un strop de piele naturala.


Specialistii reuniti de catre Dulux au identificat principalele lucruri care-i influenteaza pe oameni in alegerile lor: tehnologia, munca, natura, relatiile, mancarea, interiorul casei si nevoia de refugiu. Au ajuns astfel la concluzia ca in 2018 se contureaza trei tipuri de personalitati distincte de consumatori: cei cu inima calda, cei cu inima deschisa, cei cu inima usoara. In functie de aceste trei tipuri de personalitati au stabilit patru palete de culori, astfel:

The Heartwood Home – Casa inimii lemnului


O casa primitoare e o casa in culorile lemnului. Acesta e locul unde te simti dintr-o data linistit, inconjurat de tonurile blande gri-roz ale inimii lemnului. Armonia si confortul caminului sunt conferite de caldura lemnului si usoara tenta de piele naturala.

Aceasta paleta isi reflecta versatilitatea imbinand nuante si umbre de maro deschis, violet si albastru-cerneala.

The Comforting Home – Casa confortabila


Aceasta paleta combina caldura lemnului, a pielii, matasii si a catifelei pentru a crea un spatiu pe care sa-ti doresti sa il atingi si in care sa te cufunzi.

Interioarele luxoase si primitoare te cuprind intr-o imbratisare cordiala, in culori si texturi profunde, ca teracota. Prin nuantele pe care le combina, aceasta paleta imbie la relaxare si resetare.

The Inviting Home – Casa primitoare


Casa primitoare poate reprezenta coltisorul tau unde te poti cuibari, dezvolta si crea amintiri. Confortul si dichisul domnesc cu siguranta aici. Aceasta paleta este potrivita pentru cei care cauta mereu sa fie alaturi de cei dragi lor. Nuantele proaspete de albastru incurajeaza abordarea unei vieti echilibrate, pe cand culorile neutre si albastrul ca marea incurajeaza nevoia de apropiere si conectare cu cei dragi.

The Playful Home – Casa jucausa


Casa jucausa e locul principal unde te incarci, unde creezi si unde visele devin realitate. Zonele circulare intens colorate si plantele agatate pe pereti dau o senzatie de energie.  Cu ajutorul acestei palete puteti crea un spatiu reconfortant si plin de viata.

Nuante ca vernil, bej si auriu aduc stralucire si incurajeaza abordarea unei vieti cat mai creative.

Calm sau doar confortabil, energic sau relaxant – stilul casei tale poate lua diferite forme.  Iata mai jos 4 moduri in care poti sa utilizezi culoarea anului 2018 pentru a da o nota personala caminului tau:


Daca te simti inspirat de noua paleta, joaca-te prin intermediul aplicatiei Dulux Visualizer si incearca diferite combinatii de culori pentru peretii casei tale: https://www.dulux.co.uk/en/articles/dulux-colour-year-2018

Sursa:

https://www.akzonobel.com/colourfutures/colour-of-the-year-2018#anchor3

https://www.dulux.co.uk/en/articles/dulux-colour-year-2018