02 Noiembrie, 2016
Dulux ne dezvaluie culoarea anului 2016

Ca in fiecare an, asteptam cu nerabdare culorile si combinatiile de culori alese de marii producatori de vopsele ca fiind reprezentative in 2016. Marca Dulux de la Akzonobel este un trendsetter in acest sens, si propune, ca succesor al rozului cupru de anul trecut, tot o culoare inspirata de metale, denumita Cherished Gold – galben ocru.

Avem de a face cu o culoare calda si subtila, dar in acelasi timp indrazneata, ca si paleta cromatica din care face parte, un simbol atat al traditiei, cat si al inovatiei moderne. Acest galben ocru nu a fost ales intamplator de experti, fiind expresia dualitatii lumii in care traim: tanjim dupa trecut, ne dorim si cautam linistea naturii, dar trebuie sa ramanem mereu conectati online si sa tinem pasul cu evolutia tehnologiei. Aceasta dualitate este evidentiata si in cele patru trenduri: Heritage & Future (Istorie si viitor), Words & Pictures (Cuvinte si imagini), Dark & Light (Intuneric si lumina) si The Grid an Letting Go (Iesirea din rutina).

 

 Auriul este o culoare prezenta in toate domeniile: atat in arta, cat si in design, arhitectura ori fashion. Este o culoare suficient de eleganta ca sa fie folosita singura, dar combinatiile propuse vin sa potenteze acest auriu pretios si sa-i aduca si mai multa stralucire.

Fiind o nuanta calduroasa si subtila, se asorteaza foarte bine cu nuante vioaie pastelate si cu tonurile unor bijuterii pretioase. Fie ca locuinta voastra este una moderna sau una istorica, veti vedea ca aceste nuante si tonuri reprezinta o alegere potrivita pentru orice tip de spatiu.

“Auriul si nuantele de auriu sunt utilizate in intreaga lume a design-ului. Este o culoare unica si un material irepetabil, intalnit la cursuri de design si in grafic design atat cat si in arhitectura, industria modei si decoratiuni interioare. Pentru 2016, Auriul Pretios este un pas urmator frumos, o evolutie naturala si trecerea de la nuanta de cupru “blush”, culoarea anului trecut. Cum aspectul metalic continua sa aduca sentimentul de bine in locuintele noastre, aceasta nuanta timpurie de auriu va oferi acea atingere de glamour intr-o modalitate autentica si personala.” spune Rebecca Williamson, manager senior in Colour Design & Content Dulux.