09 Noiembrie, 2016
Atractia reclamelor - catelusul Dulux

Probabil l-ati remarcat cu totii pe simpaticul catel care da viata si “umple” uneori reclamele la Dulux. Publicitatea canina este de obicei o reteta sigura de izbanda, dar e nevoie de asemenea si de un produs de calitate. Catelul este un simbol care nu a fost ales intamplator, intre el si produsele Dulux exista o legatura puternica. Haideti sa vedem in continuare care ar fi aceasta.

Cainele ciobanesc englez, cunoscut sub numele de Bobtail a fost ales de mult. Rasa a aparut prima oara intr-un spot publicitar al firmei Dulux in 1961, si inca de la inceput s-a dovedit o alegere excelenta. Cainele este intr-un fel ca vopseaua Dulux: prietenos cu familia, adaptabil, atractiv si usor de “manuit”. Datorita naturii bicolore a blanii vedem reprezentate doua coloraturi Dulux, iar parul sau seamana cu o pensula, dar aminteste in acelasi timp si de textura rolelor.

 

Bland, dar nu mielusel

Rasa bobtail se adapteaza usor si se lucreaza extrem de bine cu ea. Se spune despre cainele din primul spot publicitar Dulux, ca pentru o bomboana mentolata era dispus sa faca tot ce i se cerea si era extrem de ascultator in timpul filmarilor. Este meritul lui ca, in ultimii 53 de ani, nu a preluat altcineva acest rol si astfel patrupedul a devenit cel mai popular caine din istoria spoturilor publicitare, ciobanescul englez preferat in caminul a nenumarate familii. Desigur, nu acelasi caine a deservit generatii, desi primul, Shepton Dash, a fost prezent pe firmamentul spoturilor publicitare o perioada destul de lunga de timp (sapte ani), inca din vremurile de inceput ale televiziuni cand totul se vedea in alb-negru.

Vedete pe podium

Nu sunt niciodata suficienti caini Dulux. Cainele care apare in prezent in spoturile publicitare accepta numai aparitii la televiziune. Se spune ca actualul star este dus la filmari si sedinte foto de un sofer special, iar cei mai buni dresori de pe mapamond se ocupa de el ca sa-l invete rolurile pe care trebuie sa le joace in film, de exemplu cum trebuie sa ia si sa tine in gura o pensula cu vopsea.

Desigur, prea multa lumina a rampei nu este sanatoasa. La aparitiile publice merg si dubluri ale vedetei, in timp ce adevaratul star se odihneste. La introducerea de noi vopsele Dulux la targuri si expozitii, se intampla ca simultan sa fie la datorie mai multe sute de caini ciobanesti din toata lumea.

Culorile cainelui Dulux se regasesc in gama de vopsele Dulux. Griul este neperturbata stanca din gama coloristica Antarctica, iar albul corespunde nuantei velei intrezarite in departare din gama de culori Crete.