14 Martie, 2019
Living coral - optimista culoare a anului 2019 de la Pantone

Culoarea care ar trebui sa domine in 2019 este Living Coral - Coralul viu. Grupul american Pantone o descrie ca fiind "o nuanta corai care anima si este plina de viata, cu irizatii aurii, care energizeaza si atenueaza usor".


Pantone Living Coral radiaza optimism, temperament si dorinta de exprimare jucausa. Aceasta culoare efervescenta fascineaza ochiul si mintea. Aflat in centrul unui ecosistem intens, Living Coral evoca felul in care un recif de corali este un adapost pentru o diversitate de alte culori.

Living Coral este o nuanta de coral cu o nota subtila aurie, mai puternica decat roz, dar mai delicata decat rosu. De data aceasta, Pantone a ales culoarea anului astfel incat sa scoata in evidenta si un subiect ecologic, acela de a atrage atentia asupra situatiei dificile cu care se confrunta Marea Bariera de Corali din Australia. Pantone a hotarat sa onoreze frumusetea naturala a acestei minuni naturale, alegand aceasta culoare drept un tribut. „Living Coral evoca modul in care recifele de corali ofera adapost unui caleidosop de culoare.”


O nuanta de coral aprins vie si misterioasa, care invioreaza si cele mai anoste interioare, a fost aleasa culoarea anului 2019 de catre specialistii renumitului Institut Pantone. Vibrant, si totusi bland, Living Coral ne va imbratisa cu caldura sa pe tot parcursul acestui an, hranindu-ne pofta de confort si flexibilitate in spatiile noastre aflate intr-o continua schimbare. Living Coral cunoscut, de asemenea, sub numele de Pantone 16-1546, este un portocaliu cald spre piersica, cu o subtila tenta aurie. Culoarea evoca vitalitatea și flotabilitatea (capacitatea de plutire).



Ca reactie la atacul tehnologiei digitale si a mass-media sociale care se vara din ce in ce mai mult in vietile noastre de zi cu zi, cautam experiente autentice si imersive care permit conexiune si intimitate. Sociabil si plin de viata, natura angajatoare a lui Living Coral saluta si incurajeaza activitatea, simbolizand nevoia noastra innascuta de optimism si de dorinte pline de bucurie. Living Coral intruchipeaza dorinta noastra de exprimare jucausa. Reprezentand fuziunea vietii moderne, Living Coral este o culoare care se dezvolta in mediul nostru natural si, in acelasi timp, este o prezenta plina de viata in social media.

Intrucat punctul principal de selectare a culorii Living Coral ca nuanta a anului 2019 a fost acela de a ne aduce confort si de a ne inspira sa fim mai veseli si mai fericiti, specialistii Pantone considera ca este potrivita pentru spatiile sociale, cum ar fi camera de zi. Aceasta nuanta frumoasa si vie de coral poate fi utilizata in combinatie cu alte tonuri pentru a obtine tot felul de rezultate inspiratoare.  





Daca doriti sa transformati Living Coral intr-un punct focal pentru casa dvs., probabil ar trebui sa luati in considerare utilizarea acestuia pe un perete de accent, in dormitor. Peretele lumineaza intreaga camera, iar dungile pastelate mai blande de pe podea vor accentua veselia decorului. 
Evident ca Living Coral poate deveni si culoarea primara a unei camere. Puteti sa-l utilizati pentru a colora toti peretii, sau pentru a achizitiona niste perdele potrivite, covoare sau alte accesorii decorative.





Caracterul cald si jucaus al lui Living Coral face ca acest ton accentuat sa se combine perfect cu neutrele si cu culori si materiale naturale, cum ar fi lemnul. Poate fi distractiv si interesant sa imbinati coralul cu alte culori de accent similare. Poate ca v-ați putea juca cu combinatii de roz, fucsia, lavanda si alte tonuri similare, pentru a crea un decor vibrant si primitor, in acelasi timp.
Decorul unui living, infuzat cu nuante de coral echilibrate de neutre calde, accente metalice si detalii albastre, dovedeste ca Living Coral nu este doar pentru interioare moderne si contemporane. Utilizati Living Coral pentru a inveseli camera de studiu sau biroul de acasa. Aveti posibilitatea sa planificati o remodelare proaspata cu accesorii sau puteti utiliza alte strategii, cum ar fi vopsirea mobilierului sau a peretilor.



Aceasta culoare vie, energica, asociata de unii cu oranjul si de altii cu rozul, este, in sine, o nuanta rezultata din combinarea celor doua. Vibratiile pozitive ale oranjului si delicatetea rozului se imbina frumos si ofera energie intregii camere unde aceasta culoare este folosita pentru diverse elemente de decor.
Coralul este o culoare puternica si indrazneata, dar vesela. Daca aceasta culoare este folosita asa cum trebuie, poate fi semnul opulentei, al luxului si al elegantei. Aceasta culoare vine intr-adevar cu niste detalii  sofisticate, mai ales daca este utilizata aproape de o sursa de lumina sau de oglinzi, dar, in realitate este chiar o nuanta usor de combinat.





Sursa: 

https://epochtimes-romania.com/news/culorile-anului-2019-vor-fi-corai-verde-inchis-si-miere---281905
https://www.cosmopolitan.ro/cosmo-fun/pantone-a-anuntat-culoarea-anului-2019-living-coral
https://edifica.ro/despre-casa/design-interior/culoarea-anului-2019-pantone-living-coral/