23 Mai, 2014
Intrebari si raspunsuri - vopsirea unui metal

Pe parcursul vopsirii, fiecare dintre noi ne punem diverse intrebari si intampinam mici probleme. Avem raspunsul la cateva intrebari uzuale mai jos.

 

Pot sa aplic emailul pentru metal pe o suprafata vopsita anterior?

Vopsiti de proba o suprafata mica pentru a testa daca exista compatibilitate cu vopseaua deja existenta. In decurs de o ora, trebuie sa observati producerea unei reactii. Daca aceasta apare, indepartati toata vopseaua si apoi spalati cu diluant. Spalati apoi suprafata cu apa si lasati sa se usuce.





                                                                                                                                               

Cum sa evit curgerea vopselei?

Aplicati mai multe straturi subtiri. In cazul in care se aplica o suprafata metalica neteda verticala, slefuiti suprafata folosind un smirghel de granulatie medie.


Exista un produs care se aplica direct pe o suprafata metalica ruginita?

Da, exista. Emailul Hammerite de exemplu, este special creat pentru a fi aplicat direct pe suprafete metalice ruginite cu o pregatire a suprafetei minima. Doar indepartati rugina in exces cu o perie de sarma sau hartie abraziva si spalati cu diluant. Dupa uscare, aplicati emailul Hammerite direct pe suprafata astfel pregatita fara a fi nevoie de grund sau strat de fond.

 

Pentru obtinerea unui rezultat cat mai bun, utilizati celelalte tipuri de email asa cum este specificat pe ambalaj, impreuna cu grund sau strat de fond. In cazul in care aveti nevoie de informatii suplimentare , adresati-va cu incredere personalului nostru specializat din magazin.


Ce sa fac ca sa obtin o culoare cat mai uniforma?

Omogenizati produsul inainte precum si ocazional in timpul aplicarii.


Pot sa refolosesc emailul ?

Emailul poate fi reutilizat pana la maxim 2 ani dupa prima deschidere a ambalajului. Daca doriti sa pastrati vopseaua care nu ati folosit-o, aplicati capacul original ferm inapoi pe cutie. Vopseaua trebuie mai apoi depozitata intr-o zona uscata, bine ventilata, ferita de surse de caldura.