31 Mai, 2016
Ghid de aplicare a produselor pentru metal

O aplicare corespunzatoare, urmand pasii de mai jos, impreuna cu produse profesionale de calitate buna, vor duce la o protectie indelungata, mentinere in timp a culorii si un aspect cat mai placut.



Pregatirea suprafetelor pentru vopsire

Indepartati rugina in exces, impuritatile, grasimile si sarurile cu produsele specifice si spalati cu apa curata. Lasati sa se usuce.

Pentru suprafetele vopsite anterior, spalati cu apa si detergent, clatiti cu apa curata si lasati sa se usuce. Vopsiti o suprafata mica pentru a testa daca exista compatibilitate cu vopseaua deja existenta. Pentru suprafete metalice lucioase, slefuiti superficial pentru realizarea unei aderente maxime.

Pe suprafetele din zinc, aluminiu sau suprafetele feroase galvanizate, aplicati un produs special, de exemplu Hammerite Special Metals Primer, inaintea aplicarii emailului.

Atentie! Precautii speciale trebuie luate pentru a se evita inhalarea de praf in timpul pregatirii pentru vopsire a suprafetelor mai vechi de 1960, deoarece acestea pot contine plumb.


Aplicare

Se aplica cu pensula, cu rola sau prin pulverizare, la o temperatura cuprinsa intre 8°C - 25°C, pe suprafete metalice feroase sau neferoase, curatate in prealabil cu diluant. Suprafetele neferoase se vor trata inainte de vopsire cu grund.


Sistem de straturi recomandate:

- cu pensula: 2 straturi; se va aplica in strat gros, fara sa se dilueze

- cu rola: 2 straturi; vopseaua se va dilua cu diluant in raport de 9/1 vopsea si diluant

- prin pulverizare: 2 - 3 straturi, in grosime optima de 200 µm (100 µm dupa uscare); vopseaua se va dilua cu diluant in raport de 3/1 vopsea si diluant


Reconditionare

Pe suprafetele vopsite anterior se va face o proba, iar daca emailul are efect decapant, stratul vechi de vopsea se va indeparta integral. Suprafata se va slefui si abia apoi se va finisa cu vopsea.


Curatarea uneltelor si depozitarea

Indepartati cat mai multa vopsea de pe unelte, inainte de curatare

Produsul trebuie sa fie depozitat intr-un loc uscat, bine ventilat. A se feri de inghet si de lumina directa a soarelui. Nu aruncati vopsea sau resturi de la vopsire in canalizare sau cursuri de apa.


Unelte necesare

Spaclu, perie de sarma sau smirghel grosier, pensula sau rola, ochelari de protectie, manusi de protectie, banda de mascare, lavete.