23 Mai, 2014
Culoarea anului 2014 - Radiant Orchid

Radiant orchid este culoarea anului 2014, un reper ce stabileste tendintele in materie de moda, frumusete si amenajari interioare. Anuntata de Pantone ca fiind culoarea dominanta  a anului, nuanta vibranta de mov, va va patrunde imediat in suflet si va va indemna sa o utilizati si in interiorul caminului vostru.

 

Este adevarat ca cei de la Pantone sunt mai cunoscuti in industria tipariturilor, a web designului, a modei si a cosmeticelor. Totusi, si cei din industria vopselelor pentru interior au in vedere prognozele lor. Movul a fost ales in 2014 ca si o culoare ce inspira incredere si emana bucurie, iubire si sanatate (nu intamplator este cea mai folosita nuanta in domeniul frumusetii si spa-ului).

Captivanta nuanta Radiant Orchid desemnata asadar drept culoarea anului 2014, este o invitatie la inovatie si versatilitate. Obtinuta dintr-o combinatie vibranta de fuchsia, mov si roz, Radiant Orchid este o nuanta care se rasfrange asupra tuturor ariilor de design, este o expresie a atitudinii consumatorilor, imbie la creativitate si originalitate, calitati care au devenit atat de importante in societatea in care traim.

Movul, nuanta de baza pentru Radiant Orchid, este culoarea spiritelor curajoase, cu inclinatii spirituale si cu o doza buna de talent dramatic. Privita din punct de vedere psihologic, movul exprima imaginatie si spiritualitate. Este o culoare ce indeamna la introspectie si ne aduce mai aproape de cele mai puternice emotii si cele mai aprige dorinte.

Amestec al culorilor albastru si rosu, movul atrage atentia prin definitie. In functie de proportia amestecului dintre cele doua culori, are un efect rece sau cald. Calmeaza durerea, mareste creativitatea si ne ajuta cand avem nevoie de concentrare. Fiind o culoare usor adaptabila, se poate combina in zilele noastre, cu orice stil de design interior.

Pentru a patrunde din plin in minunata lume mov si pentru a va familiariza cu nuantele de mov ori violet, faceti o calatorie, chiar si imaginara, in lanurile de lavanda din regiunea Provence. Provence – regiunea sudica a Frantei, este vin si extaz: campuri nesfarsite de levantica, vile roz-pudra vechi construite din piatra masiva din regiune, cu obloane tot de culoarea levanticai si cu fantanile in gradini. Locuintelor in stil provensal le sunt caracteristice culorile mate, deschise, palide, iar in cazul peretilor, cel mai des ne intalnim cu nuantele pastelate, alb in diverse tonuri, gri si variante mai palide ale culorilor violet si roz. Nu-i asa ca deja va doriti macar o camera in care sa regasiti culoarea anului?

Confera astfel culoare si viata interioarelor si introdu aceasta nuanta curajoasa in decoratiunile pe care le alegi pentru casa, nuanta peretilor, accesorii sau chiar piese de mobilier. Adaptabila si radianta, Radiant Orchid complimenteaza tonurile de olive sau verde inchis, turquoise, albastru teal sau galben pal. Combinatia cu olive sau verde confera interiorului un farmec aparte, ca de basm, iar asocierea cu galben creeaza atmosfera incitanta a unui rasarit de soare, fiind totodata o combinatie tinereasca si rafinata.

Poti asorta acest tip de mov si cu nuanţe neutre - gri, bej sau brun-gri. Imbinarea magnoliei, de exemplu, cu aceasta culoare expresiva, confera un efect armonios si modern. Fara sa fie dominanta, Radiant Orchid energizeaza la maxim spatiul si aproape orice culoare, conferind echilibru si unicitate.

Cei care cunosc bine culoarea isi pot permite sa o foloseasca in nuante mai puternice pentru un plus de intimitate, caracter si finete. Camera va parea mai mica, dar va oferi in schimb senzatia de lux. Daca alegeti sa combinati aceasta culoare cu accesorii de culori deschise sau pastelate, veti obtine o imagine de ansamblu fantastica.

Cu un strop de imaginatie, si dumneavoastra va puteti transforma spatiul in care locuiti sau lucrati intr-un microunivers in care culoarea, lumina, frumosul in general, sa fie puse in valoare. Noi suntem ajutorul dumneavoastra de nadejde in acest sens. Lumea este plina de culori frumoase, radiante, precum Radiant Orchid. Aveti de unde alege!