07 Noiembrie, 2016
Componentele si etapele de montare ale sistemului de hidroizolatie

Recomandarea Fluidix:

 

DURAZIV PM 45 

Mortar hidroizolant, cu continut de silicon. Poate fi aplicat cu pensula/ bidineaua sau cu gletiera, pe orice suport mineral (beton, caramida, BCA). Pentru aplicare pe suporturi cu tensiuni sau vibratii (terase, piscine, gips-carton, OSB) necesita flexibilizare cu latexul DURAZIV DF 45 cu Kauciuc®.

Ambalaj: Sac de 25 kg

Consum: cca 1,5 kg/m² X mm

Pret: 65 lei

 

DURAZIV DF 45 KAUCIUC® 

Latex flexibil destinat flexibilizarii mortarului hidroizolant DURAZIV PM 45, rezultand o membrana hidroizolanta flexibila. La aplicarea pe terase si la piscine, unde tensiunile sunt mari, pasta hidroizolanta rezultata trebuie armata cu plasa de fibra de sticla.

Ambalaj: bidon de 8 l

Consum: 8l/sac 25 kg PM45

Pret: 120 lei

 

Componentele sistemului de hidroizolatie 

 

Se aplica cu bidineaua un prim strat de mortar hidroizolant.

In cazul suporturilor rigide: beton monolit/ bai cu pereti de caramida sau beton, pivnite, subsoluri/ bazine de apa potabila/ fose septice al doilea strat de DURAZIV PM 45 (fara latex) se aplica deasemenea cu bidineaua, perpendicular pe primul strat aplicat, realizand o grosime de cca. 3 mm.

In cazul suporturilor cu vibratii sau tensiuni: terase si balcoane/ pereti de gips-carton/ piscine orice alt suport expus la soare si intemperii se va prepara o pasta hidroizolanta prin amestecarea unui bidon de latex DURAZIV DF 45 cu Kauciuc® cu un sac de mortar hidroizolant DURAZIV PM 45. Aceasta pastă se aplica cu mistria cu zimti (piepten) de 6 mm, iar in stratul rezultat se incastrează plasa de fibra de sticla, urmata de nivelare.

 

Etapele de montare ale sistemului de hidroizolatie


1. Se repara fisurile si gaurile din suport, folosind mortar rapid de reparatii DURAZIV PM 47. Se aspira suportul de urmele de praf. 

2. Continutul unui sac de mortar hidroizolant DURAZIV PM 45 se presara peste 6 l apa sau peste 8 kg de latex DURAZIV DF 45 cu Kauciuc®. Pentru aplicarea cu bidineaua, se regleaza consistenta prin adaugare de mici cantitati de apa. 

3. Se umezeste suportul prin pensulare sau stropire cu apa (nu se folosesc amorse!). Daca suportul este deja umed datorita infiltratiilor de apa, nu mai este necesara umezirea suplimentara. 

4. Se aplica primul strat de mortar hidroizolant (fara latex), intotdeauna cu bidineaua. Se insista, cu miscari circulare, ca mortarul sa patrunda in pori. 

5. Dupa uscarea primului strat (min. 6h) se protejeaza colturile si muchiile incaperii prin aplicarea unui cordon de mortar hidroizolant si încastrarea in acesta a unei benzi de fibra de sticla. 

6. Se aplica cu bidineaua al doilea strat de mortar hidroizolant. In bai si pe suporturi rigide, acesta constituie ultimul strat de hidroizolatie, urmat apoi de placarea cu ceramica. 

7. La aplicarea la piscine sau la exterior, pe terase ori alte suprafete expuse soarelui si intemperiilor, este necesar un al 3-lea strat, din mortar hidroizolant DURAZIV PM 45 in amestec cu latex DURAZIV DF 45 cu Kauciuc®, in care se va insera plasa de fibra de sticla, intr-un mod similar cu cel folosit la termosisteme.